Університет третього віку в Дніпрі є найбільш розлогою програмою для людей похилого віку в Україні

13.08.2020 16:21   -

Проекти для людей елегантного віку в Дніпрі унікальні за своїм масштабом і наповненням. Вже п’ять років місто опікується Університетом третього віку. Нині його слухачами є близько 11,5 тис. літніх дніпрян, яким проект дає можливість не лише безкоштовно навчатися і піклуватися про своє здоров‘я, а й забути про самотність. Епідемія та карантин внесли свої корективи в навчальний графік Університету. Утім, доки дозволяє погода, заняття проводять на відкритому повітрі. Зранку 12 серпня зарядку, яка для слухачів Університету є традиційною, провели в розширеному форматі. У парку Шевченка зібралися близько півсотні життєлюбів. Вправи виконували злагоджено і обов‘язково з дотриманням безпечної дистанції. 

«Університет третього віку в Дніпрі є найбільш розлогою програмою для людей елегантного віку в Україні. Він дає змогу отримати нові знання тим, хто хоче розвивати свої навички, дізнаватися нове і спілкуватися за спільними інтересами», — сказав мер Дніпра Борис Філатов. 

Лілія Поліщук розпочала своє навчання в Університеті третього віку два роки тому. Зізнається – шкодує, що не долучилася до проекту раніше, адже тут відкрила для себе чимало цікавого і навіть зустріла старих знайомих, з якими не бачилася багато років. Жінка також тривалий час відвідує приватні заняття з фітнесу, утім каже, що спільні тренування приносять більше задоволення. 

«Я навчаюся. Нині вивчаю українську — щоб досконало нею володіти. Тут стільки енергії, стільки всього, багато знайомств. Ми постійно долучаємося до якихось заходів, флешмобів», — розповідає пані Лілія. 

Загалом Університет пропонує різнопрофільні курси — від вивчення іноземних мов до опанування агрономії і комп‘ютерної грамотності. Із викладанням дисциплін Університету допомагають вищі навчальні заклади, що є в місті.

Борис Філатов зауважив, що програму Університету щороку вдосконалюють відповідно до вподобань життєлюбів. 

«Я вже півроку відвідую заняття. Обрала комп’ютерну грамотність,  нині пішла вже на третій рівень. Я взагалі товаришую з комп’ютером, адже раніше 20 років працювала головним бухгалтером. Чимало спортивних занять. У мене змінилася координація руху. Раніше паморочилося в голові», — розповідає слухачка Університету третього віку Тетяна Дмітрієва. 

А ще, слухачі Університету долучаються до різноманітних конкурсів і змагань по всій країні : беруть участь у міжнародних спортивних літніх сіньйоріадах, фестивалях і конференціях. Також  два роки тому близько 300 слухачів Університету встановили всеукраїнський танцювальний рекорд і провели перший в історії міста конкурс краси серед жінок елегантного віку.