Укрзалізниця збільшить ціни на пасажирські перевезення на 20%

19.01.2021 12:49   -

Уже з 1 березня Укрзалізниця почне поетапне підвищення цін на квитки на пасажирські потяги. Протягом року ціну буде збільшено на 20 %. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час розмови на каналі 1+1.

За словами міністра, підвищення цін на пасажирськи перевезення залізницею назріло давно і раніше ціни не переглядали через запровадження карантину – попит на подорожі різко впав. Наразі перегляд цін є неминучим і прийнято рішення перегляду цін на квитки – по 2% щомісяця.

Індексація планувалася в 2020 році. Але були різні Коронавірусние обмеження. Зокрема, більше трьох місяців пасажирські перевезення були зупинені, тому не було сенсу. Заплановано, що з березня щомісяця будуть робити індексацію по два відсотки“, – пояснив Владислав Криклій.

Цікаво, що керівництво Укрзалізниці звітувало про те, що попри економічну кризу та зменшення обсягу пасажирських перевезень, компанія збільшила свої прибутки. Ймовірно, із зростанням цін на квитки – збільшить іще більше. Компанія знайшла можливості вийти на показники росту, про що повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак. Він також відзначив, що попри карантинні обмеження, залізниця здатна забезпечити безпечні перевезення пасажирів.

«Тому в таких умовах ми мали падіння вантажоперевезень та доходів, але основним моментом, який нам зараз додає оптимізму, це те, що не дивлячись на падіння економіки та кризу, ми ростемо, у нас збільшується вантажообіг й збільшується дохід. У першу чергу пасажирські перевезення Укрзалізниці є одними із найбезпечніших, оскільки ми можемо забезпечити масковий режим, дистанцію, контроль, на відміну від переповненого автотранспорту», – сказав очільник Укрзалізниці.