Українці різко змінили ставлення до «нових облич» у політиці, – опитування

27.11.2019 16:15   -
Автор:

Після парламентських виборів українці змінили своє ставлення до “нових облич” у політиці: тепер громадяни переважно негативно ставляться до непрофесійних політиків. Як повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“, про це пише «Українська правда».
Так тепер 41% опитаних переважно негативно ставляться до того, що більшість новообраних депутатів ніколи не займалися політикою. Вважають це позитивом істотно менше – 24%, а на думку 26% це може бути і позитивом, і негативом, залежно від того, чи будуть ці депутати вчитися і долучати кваліфікованих спеціалістів.
Причому одразу після виборів думки виборців були істотно іншими: негативом відсутність політичного досвіду у новобраних депутатів вважали лише 25%, 35% оцінювали це, навпаки, як позитив, а 26%, як і зараз, бачили можливості як позитиву, так і негативну.

Найбільш негативно оцінюють недостатню досвідченість новобраних депутатів у політиці виборці партії “Опозиційна платформа “За життя” (68% – негативно, 13% – позитивно) та виборці партії “Європейська солідарність” (відповідно, 73% і 12%).
Натомість серед виборців партії “Слуга народу” думки розходяться: 36% певні, що відсутність політичного досвіду – це позитив, 25% – негатив, а 31% вважають, що це може бути як позитивом, так і негативом, в залежності від прагнення депутатів вчитися.
Додатково: Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України проводилося з 4 по 19 листопада 2019 року в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Опитування здійснено за фінансування представництва Європейського Союзу в Україні.