Українці їдять майже в два рази менше риби, ніж жителі ЄС

15.03.2019 16:30   -
Автор:

За статистикою житель ЄС щорічно вживає близько 27 кг рибних продуктів. В Україні цей показник становить всього 14 кг, хоча рекомендація ВООЗ ‒ не менше 20 кг.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “VNnews“.
Статистика не радує вітчизняних дієтологів, адже в рибі міститься велика кількість життєво важливих для людського організму речовин.
Зокрема, вчені вважають, що одна з причин міцного здоров’я та довголіття жителів північних країн ‒ високий вміст у їх крові поліненасичених жирних кислот Омега-3.
А абсолютним лідером за його змістом є морська риба.
На цьому ринку більше 80% становить імпорт, що негативно впливає на ціну. Але є винятки. Наприклад, усім знайомий минтай за ціною дешевше не тільки своїх морських побратимів, а й багатьох видів м’яса.
Низька ціна минтая пов’язана аж ніяк не з якістю, а з кількістю ‒ ось вже 10 років він займає 1-е місце по вилову у світі.