Українцям вже можна подорожувати до Німеччини

12.06.2021 12:47   -

Уряд Німеччини дозволив в’їзд туристам з України з 1 липня за умови надання негативного ПЛР-тесту на COVID-19, підтвердження вакцинації або підтвердження одужання.

Як ідеться на сайті німецького Міністерства охорони здоров’я, Україна з 13 червня більше не знаходиться у зоні ризику. Усі особи, які в’їжджають до Німеччини на літаку, перед вильотом повинні пред’явити перевізнику негативний результат ПЛР-тесту, підтвердження вакцинації або підтвердження одужання. Цей обов’язок накладається незалежно від того, чи знаходитися ви у групі ризику.

В’їжджати дозволяється будь-яким транспортом — як наземним, так і повітряним. Тест має бути зроблений за максимум 72 години до в’їзду, а від щеплених приймаються лише вакцини, затверджені ЄС. Таких нині чотири — Pfizer/BioNtech, AstraZeneca, Moderna та Johnson&Johnson (Janssen).

Китайська CoronaVac нині затверджена ВООЗ, але ЄС — ще ні. Зазначається, що у мандрівника має бути хоча б один з необхідних документів і заповнений правильно (наприклад, має бути німецький чи англійський відповідник), інакше у в’їзді буде відмовлено.

Мандрівники, які прямують транзитом, звільняються від надання результатів тесту або свідоцтва про вакцинацію і від обов’язкового медичного страхування за умови, що вони не залишають транзитну зону аеропорту під час трансферу. Водночас слід враховувати умови в’їзду до країни кінцевого призначення.

У Німеччині є обов’язковим носіння медичної маски у громадських місцях, транспорті, приміщеннях, але не на вулиці. У магазинах і ресторанах також необхідна маска.

Крім України, Німеччина прибрала з переліку країн із високим ризиком захворювання ще 13 країн — Австрію, Азербайджан, Боснію і Герцеговину, Вірменію, Канаду, Кіпр, Ліван, Молдову, Північну Македонію, Сербію, США, Чорногорію, а також окремі регіони Греції, Норвегії, Португалії, Хорватії та Швейцарії й Косово.