Українцям потрібно буде подавати нові заяви на субсидію

28.04.2021 20:23   -

Під час онлайн-засідання уряду України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів посилив правила отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Нові умови набувають чинності 1 травня 2021 року.

Українці, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, повинні з травня по жовтень подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна, в онлайн або по пошті.

Наразі момент в грошовій готівковій формі субсидії отримують 92%, з травня будуть всі 100% отримувати живими грошима.

За словами прем’єра, нові правила були введені і для тих, кому не будуть призначатися субсидії.

Вводяться деякі нові правила для тих, кому субсидія призначатися не буде. Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банках понад 100 тисяч гривень, купуєте нову машину або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, вам субсидію, звичайно, не призначать.

“Для більшості одержувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила – це про справедливість. Коли держава збільшує і платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації – це державна позиція, яку ми будемо підтримувати”, – зазначив Шмигаль.

У березні 2021 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 2,95 млн громадян, а її середній розмір збільшився на 13,6% у порівнянні з лютим і склав 1685 грн.

14 квітня 2021 року в Україні посилили вимоги при призначенні житлових субсидій.

Субсидія 2021: кому призначається і як оформити? – Центр громадського  моніторингу та контролю