Українці, попри турецький локдаун, зможуть вільно відвідувати туристичні об’єкти Туреччини

27.04.2021 13:07   -

Локдаун у Туреччині, який введуть з 29 квітня, не поширюватиметься на українських туристів. Вони як і раніше зможуть відвідувати туристичні об’єкти та музеї, подорожувати між містами, – повідомив у Facebook посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Міністр культури і туризму повідомив, що введений карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня, не торкнеться українських туристів.

“Під час робочої групи з питань прав туристів та безпеки туризму Туреччини та України Міністр культури та туризму М.Н. Ерсой повідомив, що введений карантин, який триватиме з 19:00 29 квітня і триватиме до 05:00 17 травня не стосуватиметься українських туристів, які зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об’єкти Туреччини. У країні введено сертифікацію безпечного туризму, яка перевіряється низкою установ Міністерства внутрішніх справ та Міністерства культури та туризму ТР.”

За словами посла, про деталі і обмеженнях проінформують пізніше.

Нагадаємо, що Туреччину закрили на жорсткий карантин через різке зростання хворих. На період локдауна для місцевих жителів введуть цілий ряд обмежень, оскільки епіцентром нового спалаху стала Туреччина в Європі.