Український розробник створив гру, яка «відбудовує» країну

20.04.2022 11:15   -

Український розробник Павло Ізотов створив гру, у якій можна відбудовувати міста України. Проєкт з’явився у бомбосховищі, де під час повітряних тривог чоловік ховався разом із дружиною, – повідомляє Mezha.

За словами Павла, він не зміг вступити до війська через стан здоров’я. В укритті, де вони часом перебували, не було інтернету, однак можна було писати код. Гру створили своїми силами – із дизайном розробнику допоміг товариш, а тестуванням займалась дружина.  

У сховищі діти грали на мобільних та обговорювали війну, зброю та смерть. Так з’явилася думка створити альтернативну розвагу. Весь прибуток від внутрішньої реклами Rebuild Ukraine спрямовує на гуманітарні благодійні організації, які допомагають українцям.

Гра полягає в тому, щоб, натискаючи на цеглинки на екрані, відбудовувати українські будинки та пам’ятки. Тут є понад 100 рівнів і 10 великих міст України, серед яких Київ, Харків, Маріуполь та інші.

Rebuild Ukraine вже доступна для Android. Версія гри для iOS ще в розробці. Павло також планує додати внутрішньоігрові покупки – наприклад, цеглинок або частин пам’ятників. Отримані кошти також передадуть на благодійність.