Організатори Вімблдону не допустять московитів та білорусів до участі в турнірі – це відбудеться вперше з часів Другої світової війни

20.04.2022 10:53   -

Організатори Вімблдону не допустять  російських і білоруських тенісистів до участі в турнірі. Про це повідомляє The New York Times.

Це рішення поширюється на низку гравців із високим рейтингом. На чотирьох московитів, що увійшли до топ-30 ATP Tour, зокрема №2 Данила Медведєва, який є чинним чемпіоном Відкритого чемпіонату США в одиночному розряді. На п’ятьох спортсменок-московиток у топ-40 рейтингу WTA Tour, який очолює 15-та ракетка Анастасія Павлюченкова.  Її співвітчизниця Вікторія Азаренко, колишня №1, займає 18-е місце.

Також йдеться про білорусів; Арину Соболенко (відкрито підтримує режим Лукашенка), минулого року була півфіналісткою Вімблдону, Олександра Сасновича, Вікторію Азаренко, Віру Лапко, Лідію Морозову.

Вімблдонський турнір розпочинається 27 червня і стане першим, який обмежив участь окремих спортсменів із Московії та Білорусі. Це відбудеться вперше з часів Другої світової війни, коли гравцям із Німеччини, Японії та інших країн не дозволили брати участь у турнірі.