Українській команді аплодували стоячи на відкритті “Ігор нескорених”

17.04.2022 11:47   -

Принц Гаррі заснував Ігри для допомоги в реабілітації поранених чи хворих військовослужбовців.

Invictus Games (“Ігри нескорених”) для поранених і хворих військовослужбовців та ветеранів відкрилися оваціями та вшануванням принцом Гаррі членів української команди, які довго вагалися, чи покидати свою країну в час важкої війни, щоб взяти участь у змаганнях.

Учасники змагань, принц Гаррі та його дружина Меган у першому ряду на церемонії відкриття у суботу ввечері вітали аплодисментами майже хвилину українську команду, яка  розмахувала синьо-жовтим прапором.

Prince Harry calls on the world to 'show up' for Ukraine while Meghan  exclaims 'Slava Ukraini' | Daily Mail Online

Перед цим українських учасників привітав і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Захід був відкладений на два роки через пандемію коронавірусу.

Принц Гаррі заснував Invictus Games, щоб допомогти в реабілітації поранених або хворих військовослужбовців та ветеранів, давши їм можливість брати участь у спортивних заходах, подібних до Паралімпійських ігор. Вітаючи всіх учасників, Гаррі особливо виділив збірну України з 19 учасників та їхніх уболівальників.

«Вашу мужність, виявлену в тому, що ви вирішили приїхати і бути тут сьогодні ввечері, неможливо переоцінити», – сказав він на зустрічі з українцями на прийомі.

“Ви знаєте, ми з вами. Світ єдиний із вами. І все ж ви заслуговуєте на більше. І я сподіваюся, що ця подія створить можливість… того, що ми, як глобальна спільнота, зможемо краще проявити себе для вас», – додав Гаррі.