Містечко на півдні Іспанії перейменували на честь України

17.04.2022 12:05   -

Жителі колишнього Фуентес-де-Андалусії також планують створити центр для розміщення українських біженців.

Невелике місто на півдні Іспанії було перейменовано на честь України на знак солідарності з українцями, які захищають свою країну у війні, що йде на відстані понад 4000 км від Андалусії, регіону на півдні Іспанії, – пише Голос Америки.

Жителі Фуентес-де-Андалусії перейменували своє село в Україну. Відповідний напис з’явився на дорожньому покажчику біля в’їзду до села, а поряд із новою назвою намалювали синьо-жовтий український прапор.

Вулиці у невеликому місті на схід від Севільї з населенням понад 7 100 осіб були перейменовані на честь столиці Києва, а також міст Одеса та Маріуполь.

За словами мера Франциско Мартінеса, головною метою перейменування стало прагнення підвищити поінформованість людей щодо того, що саме відбувається зараз в Україні. 

Окрім перейменування, жителі міста також впродовж двох днів зібрали 3500. євро на облаштування центру для розміщення українських біженців. Муніципалітет хоче запропонувати оселитися там 25 сім’ям біженців із охопленої війною країни.

68-річний пенсіонер Рафаель Осуна готовий розмістити у своїй оселі українську родину.

«Ми, жителі Фуентеса, дуже пишаємось тим, що робимо, – сказав він репортерам. – Оскільки я живу один і маю великий будинок, я подумав про те, щоб на якийсь час дати притулок у себе якійсь українській парі».