Українські заробітчани працювали на підземному заводі в Іспанії

21.02.2020 07:58   -
Автор:

Пошуки кращої долі і великих грошей за межами України часто завершується неприємностями для українських заробітчан. Так, 20 лютого в Іспанії виявили нелегальну підземну фабрику з вирощування канабісу і виготовлення підробних тютюнових виробів.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням інформацію на сайті Цивільної гвардії Іспанії.
Після арешту організаторів незаконного тютюнового бізнесу, іспанська поліція знайшла таємний завод, де злочинці виготовляли нелегальну продукцію. Під час обшуків у селищі неподалік від Малаги, поліцейські почули стукіт і крики і знайшли прихований герметичний люк, який слугував входом у систему тунелів, де й розташовувалась підземна незаконна фабрика (4 метри під землею).
Поліцейські відкрили люк і виявили там 6 робітників із України і Литви, які ледь не задихнулися від нестачі кисню – відколи організаторів незаконного виробництва арештували, більше ніхто не наглядав за робітниками і не слідкував за запасами повітря і їжі на підземному виробництві. Отже, аби не поліцейські, то люди могли б загинути.
“Опинившись всередині, поліцейські агенти з великим подивом побачили шістьох робітників, які з усіх сил намагалися дихати в абсолютно шкідливій атмосфері. Якби вони не знайшли таємну фабрику вчасно, нестача кисню незабаром зробила би підземні умови несумісними з виживанням робочих”, – сказав представник поліції.
Поліцейські заявили, що це перша в Європі підземна тютюнова фабрика. Під землею було знайдено складне обладнання для виробництва і умови для проживання там робітників.

Днепр.Главное