Українські військові розробки продемонстрували іноземним військовим дипломатам

13.05.2021 11:58   -

“Ліга оборонних підприємств України” провела презентацію своїх останніх досягнень та оборонної продукції підприємств-учасників спілки іноземним військовим дипломатам – членам Київської асоціації військових аташе (КАВА), – повідомляє “КиївЕкспоПлаза”.

Відкритий захід пройшов у виставковому центрі “КиївЕкспоПлаза”, на якому були присутні представники іноземних країн, українські військові та урядовці.

Немає опису світлини.

Зокрема, учасників заходу привітав заступник міністра стратегічних галузей промисловості Тарас Коваленко. За його словами, приватні компанії роблять значний внесок у посилення обороноздатності країни.

На зображенні може бути: стоїть та у приміщенні

Відвідали захід представники 28 країн світу, дипломатичні військові представництва яких акредитовані в Україні.

На захід запрошені керівники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони та Збройних Сил України, видів та родів ЗС України, Національної гвардії України, Прикордонної служби України та інших вітчизняних силових відомств – основних державних замовників оборонної продукції.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та military uniform

Понад два десятки приватних українських виробників, які входять до складу Ліги, представлять зразки військової техніки та озброєння, іншу оборонну продукцію власного виробництва.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб

Зокрема, були продемонстровані сучасні вітчизняні засоби зв’язку та криптографії, системи радіолокації та навігації, засоби РХБЗ, боєприпаси, тренажери, приціли, засоби індивідуального захисту, інтерактивний тир, бортове електрообладнання авіаційної техніки, засоби тактичної медицини, безпілотні наземні бойові системи, стрілецька зброя, авіадвигуни, спеціальні генератори, польові намети, системи життєдіяльності, макет вертольоту «Джміль», тактичні блокноти тощо.

Безпілотник АCS-3, робот «Скорпіон», легкий багатоцільовий вертоліт –  учасники Ліги оборонних підприємств презентували перспективні розробки –  АрміяInform

Також відбудуться демонстраційні польоти БПЛА та показ бронетехніки в русі.

Захід буде проведено на території виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» за адресою: Київська область, Бучанський район, село Березівка, вул. Амстердамська,1.

Дніпровські розробники створили унікальний всюдихід, який може рухатись суходолом і водою та вміщує відразу 12 пасажирів.

Всюдихід носить назву Атлас та не має аналогів в Україні, однією з особливостей даної машини є запатентована система пневмопідвіски з гасителями коливань.

Atlas ATV - Posts | Facebook

НВП «Атлон Авіа» традиційно показав добре відомий безпілотний авіаційний комплекс А1-СМ «Фурія» та засіб високоточного ураження цілей БпАК ST-35 «Грім». З 2014 року вироблено понад 100 «Фурій» у різних модифікаціях для потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України. У 2019–2020 роках БпАК пройшов повний цикл державних випробувань і був прийнятий на озброєння ЗСУ. 

НВО «Практика» представила броньовану машину «Козак-5», бронетранспортери «Отаман» і модернізовану версію БТР-60 «Хорунжий». Відвідувачі могли спостерігати техніку не лише на стендах, а й у русі.

Високий інтерес серед відвідувачів презентації викликав безпілотний роботизований модуль «Скорпіон» від компанії Temerland military solutions, який є мобільним багатофункціональним засобом вогневої підтримки і розвідки рівня рота — батальйон для охорони периметра і кордонів. 

Також доволі цікавим виявилося комплексне рішення з облаштування військового намету ТОВ «Сівертекс» системами життєзабезпечення від ТОВ «Термо Проджектс Україна». Зокрема, представлено розроблений в Україні мобільний кондиціонер для наметів та тимчасових споруд Борей Тент, який використовують для кондиціювання, опалення та вентиляції повітря.

Окремо слід відзначити безпілотний авіаційний комплекс Raybird-3 від компанії Skyeton. Дехто з військовослужбовців його військову версію знає під назвою АCS-3 і використовував чи використовує нині на сході України. Комерційний директор компанії Роман Княженко розповів, що цей безпілотник є повністю українською розробкою, а 80% комплектування виробляють у столиці.