Після модернізації дитячої лікарні №5 у Дніпрі, містяни отримують стаціонар, діагностику та реабілітацію в одному медзакладі

13.05.2021 12:25   -

У Дніпровській дитячій лікарні №5 – розпал масштабної реконструкції. Підрядники працюють над внутрішнім оздобленням. А ще завершують фасадні роботи, – повідомляє ДніпроОДА.

«Перетворюємо Дніпровську міську дитячу лікарню №5 на сучасний медичний центр. Для маленьких пацієнтів – комфортні умови, потужна діагностична та реабілітаційна бази», – зазначив очільник області Валентин Резніченко. 

У 7-поверховому корпусі буде три стаціонарні відділення – педіатричне, неврологічне та психіатричне. А ще – консультативно-діагностичний блок. Там прийматимуть лікарі вузькопрофільних спеціальностей.

Найцінніше – велика реабілітаційна база. Вона – для відновлення дітей із захворюваннями нервової системи та різними патологіями. Облаштують сучасні зали лікувальної фізкультури, сенсорну кімнату. Відремонтують басейн з підйомником для пацієнтів з інвалідністю. Окреме приміщення матиме лабораторія.

«Раніше палати були багатомісні. А після оновлення – на одного-двох маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Зі всіма зручностями та домашньою атмосферою. Яскраві фарби комбінуватимуться зі шпалерами», – розповіла генеральна директорка лікарні Наталія Фоменкова.