Українські клуби вилетіли з Ліги Європи

19.03.2021 07:04   -

Футбольний клуб «Шахтар» із рахунком 1:2 програв італійській «Ромі» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА.

Гра проходила в Києві, на стадіоні НСК «Олімпійський».

Після того, як в першому матчі у себе вдома італійський клуб досяг переконливої перемоги з рахунком 3:0, його шанси на вихід до чвертьфіналу Ліги Європи, звичайно ж, розглядалися набагато вище, ніж у «Шахтаря», – повідомляє sport.ua.

Всі питання щодо переможця цього протистояння були зняті на самому початку другого тайму. «Рома» провела контратаку правим флангом, послідувала передача в район лінії воротарського майданчика і від Кривцова м’яч відскочив прямо на голову Майораля. Забити з близької відстані форварду гостей не представляло великих труднощів. Тепер «Шахтарю» треба було забивати вже п’ять голів і при цьому не пропускати у свої.

На гол гравця донеччан Мораєса на 59-й хвилині футболіст «Роми» Майораль відповів двома влучними пострілами — на 48-й та на 72-й хвилині. Таким чином, за сумою двох матчів «Шахтар» програв із загальним рахунком 1:5.

В підсумку підопічні Паулу Фонсеки вдруге обіграли «Шахтар» і продовжать виступ у Лізі Європи. Для гірників євросезон вже завершено і тепер вони можуть повністю зосередитися на чемпіонаті України.

Київське «Динамо» з рахунком 0:2 програло іспанському «Вільяреалу» матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА.

Гра відбувалася у місті Віла-Реал, на стадіоні «Естадіо де ла Кераміка».

 Господарі володіли комфортною перевагою, не особливо напружуючись, але і не особливо даючи шанси супернику. М’яч частіше тримався у команди Емері, а команда Луческу могла розраховувати, хіба що, на «якось, раптом та як-небудь», – повідомляє sport.ua.

Фінального штурму від «Динамо» не було. Та й яка користь штурмувати, адже особливої різниці, з яким рахунком програвати – 0:2 чи 1:2 – і не було. До того ж, досить активним в останні хвилини матчу був «Вільярреал», який був набагато ближче до третього забитого м’яча, ніж «Динамо» – до першого.

Обидва мʼячі у іспанської команди забив Морено — на 13-й та 36-й хвилинах. Тиждень тому команди грали у Києві і тоді динамівці поступилися з аналогічним рахунком. За підсумком двох ігор «Вільяреал» переміг 4:0 і крокує до чвертьфіналу турніру.

«Динамо» вийшли до цього раунду, здолавши бельгійський «Брюгге». Київський клуб не зміг у першому матчі 1/16 Ліги Європи переграти «Брюгге». У Києві поєдинок завершився з рахунком 1:1, на виїзді кияни взяли гору над «Брюгге» з рахунком 1:0.