Українські ІТ-компанії зібрали в перші дні війни 710 млн грн

11.03.2022 19:32   -

Стало відомо, що ІТ-індустрія України, яка є третьою за обсягом експортних доходів країни, продовжує працювати та фінансово підтримувати ЗСУ та державу загалом. Українські ІТ-компанії зібрали в перші дні війни 710 млн грн, –  повідомляє Асоціація IT Ukraine.

За даними Асоціації IT Ukraine, лише за перші 10 днів війни українські ІТ-компанії сплатили: 

  • 352 млн грн на гуманітарні цілі;
  • 183 млн грн податків авансом;
  • 175 млн грн на підтримку ЗСУ.

Виконавчий директор Асоціації IT Ukraine Костянтин Васюк зазначає:

«ІТ-галузь України успішно пристосувалася до роботи в нових умовах завдяки заздалегідь підготовленим планам дій бізнесу в екстремальних ситуаціях. Першочерговим пріоритетом індустрії є люди, тому компанії спрямовують великі ресурси на підтримку армії та гуманітарні проєкти».

За його словами, ІТ-фахівці з військовим досвідом приєдналися до ЗСУ і ТРО, а ті з них, хто поки що не взяв зброю в руки – захищають країну на кіберфронті, працюють на своїх робочих місцях та забезпечують надходження валюти до державного бюджету. Васюк зауважив, що таким чином кожний робить свій внесок у перемогу.

Крім того, ІТ-компанії підтримують численні волонтерські ініціативи, зокрема: збір коштів за кордоном, постачання загонам тероборони медикаментів, засобів захисту та комп’ютерного обладнання, підтримку лікарів, створення онлайн платформ для волонтерів тощо.