Українець, призер параолімпіади, відмовився єднатися з росіянами

31.08.2021 07:47   -

Українець Ігор Цвєтов, який посів друге місце в бігу на дистанції 100 метрів на Паралімпійських іграх в Токіо, відмовився фотографуватися із росіянами на церемонії нагородження, – повідомляє «Суспільне».

У фіналі змагань Цвєтов здобув срібну медаль, поступившись росіянину Дмитру Сафронову. Бронзову медаль водночас отримав ще один представник Параолімпійського комітету Росії Артем Калашян.

Невдовзі після фінішу усі троє спортсменів вийшли на п’єдестал для вручення нагород. Росіяни запропонували Ігорю Цвєтову зробити спільне фото, однак український бігун від них відсторонився. В результаті Сафронов та Калашян сфотографувалися лише вдвох.


Зазначимо, що на рахунку збірної України вже 56 медалей та п’яте місце в таблиці. Наші спортсмени завоювали 12 золотих, 29 срібних та 15 бронзових.

Як інформували раніше, 7 серпня Ярослава Магучіх, яка виграла бронзову медаль на Олімпіаді-2020 зі стрибків у висоту, після завершення змагань обняла росіянку Марію Ласіцкене. Це викликало обурення в українських соцмережах. Зокрема, те, що Магучіх є молодшим лейтенантом ЗСУ, а Ласіцкене – капітаном Збройних сил РФ.

За словами спортсменки, у її жесті не було жодного політичного підтексту, а обійми із суперницями – це лише олімпійська традиція. Крім того, вона заявила, що не заперечує російсько-українську війну.

Паралімпійському комітеті РФ (ПКР) вважають, що український спортсмен Ігор Цвєтов не став фотографуватися із російськими спортсменами через коронавірусні обмеження на змаганнях. Про це пише ТАСС з посиланням на пресслужбу ПКР.

«Дмитро Сафронов, Ігор Цвєтов і Артем Калашян вийшли на п’єдестал пошани і отримали заслужені нагороди. На Паралімпійських іграх існують деякі обмеження, пов’язані з профілактикою поширення коронавірусної інфекції, у тому числі дотримання соціальної дистанції. Можливо, це і спонукало Ігоря Цвєтова відмовитися від традиційного спільного фотографування», – сказали у пресслужбі.