Газопостачальник “останньої надії” збільшив ціну на газ

31.08.2021 07:31   -

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» встановила ціну на газ на вересень для споживачів, які отримують паливо від постачальника «останньої надії», на рівні 12 грн за кубометр, – повідомляє сайт «Нафтогазу».

Компанія підвищила тариф на 22 копійки, в серпні ціна складала 11,78 грн/куб. м. Сума включає податок на додану вартість, без доставлення.

Як постачальник «останньої надії» «Нафтогаз» обслуговує 600 000 клієнтів у Донецькій, Херсонській, Полтавській областях, у містах Кременець (Тернопільська область), Мелітополі і Мелітопольському районі (Запорізька область), Коростишеві та Коростишівському районі (Житомирська область), Шепетівці (Хмельницька область).

«Нафтогаз» у липні встановив єдину ціну 7,96 грн за кубометр газу. Компанія з першого липня призупинила дію тарифного плану «Місячний».

Нагадаємо, постачальник «останньої надії» – це компанія, до якої автоматично переходять споживачі у разі банкрутства чи неспроможності їхнього постачальника виконувати свої обов’язки з газопостачання. В Україні це державний «Нафтогаз України».

Клієнтами «останньої надії» можна стати лише тимчасово – до 60 календарних днів. Упродовж цього терміну споживач має обрати постійного постачальника газу з тих, що є на ринку (близько 70 компаній), та укласти з ним угоду. Якщо встановлений законом час сплив, а договору не укладено, тоді постачальник «останньої надії» може припинити постачання газу.

Базовий тариф «Нафтогазу» для постійних клієнтів становить 7,96 грн/м3 (діє до кінця квітня 2022 року).