Українцям треба готуватися до зростання ціни на газ

10.08.2020 13:52   -
Автор:

«Починаючи з серпня український уряд остаточно скасував механізм PSO – спеціальні зобов’язання “Нафтогазу України” з продажу газу для потреб населення та теплокомуненерго за фіксованою ціною», – повідомляє «Deutsche Welle».

Якщо раніше була фіксована нижча ціна газу для населення, яка не стимулювала споживача змінювати постачальників газу, то відтепер, з 1 серпня, ціни на газ і для промисловості, і для населення стали прирівняні до цін у ЄС. Відтак, українці матимуть сенс змінювати провайдера у разі запропонованої вигідної ціни. Для цього треба подати заявку та невеличкий пакет документів.

І хоча теперішні облгази групи компаній “Регіональна газова компанія”(РГК)  Дмитра Фірташа зможуть перешкоджати іншим компаніям вийти на ринок послуг демпінговими цінами, в подальшому це має створити конкурентні умови, які забезпечать вигоди для споживача та держави.

Завдяки карантину та теплій зимі, європейські газосховища заповнені по вінця, тож “різкого зростання цін на газ і його дефіциту поки не передбачається, бо є хороші запаси. Ріст буде, але не в рази“, – прогнозує аналітик Dragon Capital.

Але в будь-якому разі українцям слід готуватися до зростання ціни на газ, а також звикати до того, що ціна буде суттєво коливатися відповідно до торгів на ринках Європи.

Автор – Боніфацій