Популярний ресурс TikTok продається, хоч Трамп і назвав його “загрозою нацбезпеці”

10.08.2020 12:09   -
Автор:

Twitter провів переговори про потенційну моживість злиття з китайським додатком для відеообміну, який адміністрація Трампа оголосила “загрозою національній безпеці США”, – повідомляє «Блумберг».

Twitter, заснований в Сан-Франциско, набагато менший за інші компанії соціальних медіа і він, ймовірно, не стикається з таким же рівнем антимонопольного контролю, як Microsoft або інші потенційні учасники торгів за TikTok.

Microsoft веде переговори протягом декількох тижнів з власником TikTok в Пекіні і вважається фаворитом для будь-якої можливої угоди, на думку експертів. Головний виконавчий директор в Майкрософт, призначений на посаду 2014 року , Microsoft Сатья Наделла обговорила з президентом Дональдом Трампом це тиждень тому.

Ринкова капіталізація Twitter становить приблизно 29 мільярдів доларів, що менше, ніж Microsoft на понад 1,6 трильйона доларів. Twitter майже напевно потребує допомоги інших інвесторів, якщо купуватиме TikTok.

Джек Дорсі, виконавчий директор Twitter, зазнав невдалої спроби створення додатку для короткометражного відео: він закрив додаток Vine у ​​2016 році, через чотири роки після придбання, аби скоротити збитки.

Нагадаємо, що нещодавно компанія зазнала нападу від Трампа, який заявив, що Twitter та Facebook несправедливо цензурують його, коли обидві платформи заблокували відео, пов’язане  з Трампом, за порушення політики щодо дезінформації про коронавірус.

TikTok планує подати позов до федерального суду вже у вівторок, щоб оскаржити наказ президента Трампа про заборону служби обміну відео з США як неконституційного. TikTok відповів на заборону, заявивши, що “шокований” і буде застосовувати всі доступні засоби захисту.

Тему війни Трампа з китайським TikTok розкриває CGTN.

Нещодавній звіт ЦРУ вказує, що китайський уряд не отримував доступу до американських даних користувачів через додаток TikTok. Хоча китайські чиновники можуть отримати дані, які належить пекінській компанії ByteDance, немає “ніяких доказів” того, що Китай зробив так.

TikTok подасть федеральний позов вже у вівторок, оскаржуючи розпорядження президента США про заборону програми для обміну відео в США.

Минулого тижня держсекретар Майк Помпео оприлюднив план США щодо боротьби з китайськими додатками та послугами. Отримавши назву “Чиста мережа”, програма має заблокувати “непевні” китайські програми з магазинів додатків.

Експерти вважають, що TikTok збирає дані аналогічно американським фірмам, таким як Facebook.

Не зважаючи на оцінку своєї власної розвідки, президент Трамп все ж таки видав розпорядження, яке забороняє американським компаніям “будь-які транзакції” з ByteDance. У наказі стверджується, що TikTok “продовжує загрожувати національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США” – він набуде чинності 20 вересня.

Автор – Боніфацій