Українців з Уханя обіцяють евакуювати аж 18 лютого

14.02.2020 10:47   -
Автор:

Громадян України, що опинилися фактично в ситуації заручників епідемії в китайському місці Ухань, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька обіцяє забрати додому 18 січня. Про це міністерка заявила в ефірі телеканалу 1+1.
«З нашими громадянами в Ухані МЗС комунікує, має чат, де спілкуються. Мінінфраструктури відповідає за доставку і авіаборт. Оперативний штаб в уряді вирішує виділення коштів, прийняття алгоритму. Затримки немає. Має місце планомірна процедура прийняття рішень, щоб забезпечити прибуття в Україну і дати можливість всім почувати себе в безпеці. Ми прийняті рішення узгодили з усіма міністерствами.
У вівторок буде відправлений літак – і в середу громадяни України будуть на території України», – сказала міністр.
Після прибуття українців з Уханя іх ізолюють на 2 тижні, на що попередньо всі дали свою згоду.
Нагадаємо, що евакуація українців із епіцентру епідемії корона вірусу міста Ухань була запланована на 11 лютого, втім за якихось причин цього не сталося. Затримка з евакуацією українських громадян уже стала підставою докорів українській владі – вона не здатна подбати про своїх громадян.
Ірина Чуйко – одна із українок, що перебуває в Ухані, на своїй сторінці у Фейсбук написала:
«Можна нарікати на економіку, її занепад. Але, пардон – Вануату евакуювали своїх людей. А також Папуа-Нова Гвінея, Бангладеш і ще ряд країн з менш розвиненою економікою, яку не порівняти з «європейською» державою».
Українці в Ухані: «Навіть Вануату евакуювали своїх громадян, а нас досі – ні»
Днепр.Главное