Українці вдруге переграли іспанців

02.12.2020 09:13   -

Футбольний клуб «Шахтар» (Донецьк) обіграв 13-разового переможця єврокубків – іспанський «Реал» (Мадрид) з рахунком 2:0 у п’ятому турі групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА.

Гра проходила у Києві на стадіоні НСК «Олімпійський».

Голами у «гірників» відзначилися Дентіньо (56-а хвилина) та Соломон (82-а хвилина).

Таким чином, донецька команда набрала 7 очок і разом з «Реалом» ділить друге місце у групі, поступаючись за різницею забитих та пропущених голів, але випереджає через перемогу в очних зустрічах і має чудові шанси пройти до 16-ї фіналу.

Це була друга поразка “Реала” від “Шахтаря” у змаганнях цього сезону, коли українська сторона виграла поєдинок з рахунком 3:2 у Мадриді.

Пізніше у вівторок міланський “Інтер” переміг лідера групи “Монхенгладбах” з рахунком 3:2, і зберіг свої надії на кваліфікацію, Ромелу Лукаку двічі забив гол.

Shakhtar Donetsk 2-0 Real Madrid: Zinedine Zidane says he will not resign  after defeat - BBC Sport

Очолює квартет німецька «Борусія» (Менхенгладбах) у якої 8 очок, останнім йде італійський «Інтер» з 2 очками.

Вихід Мадрида з кваліфікаційного відбору групового етапу після рекордних 23 сезонів поспіль наразі перебуває у серйозній небезпеці, але Зідан пообіцяв продовжувати боротьбу, спростовуючи припущення, що він може подати у відставку.

Defiant Zinedane Zidane insists he won't quit as Real Madrid boss after Shakhtar  Donetsk defeat - Internewscast

“Те, що сталося сьогодні, є справжньою ганьбою, тому що ми цього не заслужили, але ми повинні виграти наступну гру. Ми будемо вірити в себе і будемо битися, ви можете бути впевнені в цьому”, – заявив він на прес-конференції після матчу.