Українці таки зможуть літати до головного аеропорту Великої Британії — Гітроу (Heathrow) у Лондоні

22.11.2020 15:47   -

Перші авіаперельоти почнуться вже через місяць.

З Києва за місяць почнуться перші авіарейси до головного аеропорту Великої Британії — Гітроу(Heathrow) в Лондоні. Про це у своєму Twitter написав посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Зазначається, що перемовини з адміністрацією аеропорту завершилися.

«Нарешті українці літатимуть з Києва до головних повітряних воріт Великої Британії — лондонського аеропорту Гітроу. Завершились перемовини з адміністрацією аеропорту. Перші рейси вже за місяць! Вітаю активну позицію МАУ, які не зменшують обертів навіть під час пандемії Covid-19. Кращі умови для пасажирів, швидші пересадки, зручне транспортне сполучення, тісніші зв’язки між народами — все це нові стратегічні відносини між Україною та Великою Британією в дії», ─ написав Вадим Пристайко.

Він зазначив, що Україна та Велика Британія націлились до висот.

Нагадаємо, Пристайко розповів про кроки України до отримання безвізу з Великою Британією.

В Україні цього року пасажирські авіаперевезення скоротилися на понад 60%.

Пресслужба авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазначила, що відкриє рейси до лондонського «Гітроу» з 17 грудня. При цьому МАУ продовжуватиме польоти в інший аеропорт столиці Великої Британії – «Гетвік».

МАУ продовжує виконання рейсів між Івано-Франківськом та Аліканте на  зимовий сезон

Польоти до «Хітроу» будуть здійснюватися тричі на тиждень – у четвер, в суботу та у неділю. До аеропорту «Гетвік» – у понеділок, середу п’ятницю.

Нагадаємо: у 2019 році до аеропорту «Гітроу» літала British Airways, але призупинила польоти. Тоді компанія назвала цей рейс «економічно нежиттєздатним».