Україна програла, але зберегла шанси, а от Росія їде остаточно додому після першого ж виїзного матчу і останнього місця у групі

22.06.2021 09:06   -

Підопічні Андрія Шевченка програли Австрії, але збірна зберегла теоретичні шанси на вихід в 1/8 Євро-2020 – команді Шевченка потрібне диво в третьому турі чемпіонату Європи.

 Україна – Австрія – 0:1.

Команда не витримує психологічно. Очевидно, величезна фізична втома впливає і на моральні кондиції. Ми – серед головних аутсайдерів Євро-2020 за кілометражем командного пробігу, але і так ледве ноги волочимо у, можливо, ключові хвилини турніру.

Шевченко: "З таким рівнем футболу, як в першому таймі, в плей-офф нам  робити нічого" - Євро-2020

Відповідно, австрійці фінішували другими в групі C та зіграють з Італією у 1/8 фіналу, а Україна посіла 3 місце і змушена чекати завершення групового турніру в усіх квартетах.

Так, при цьому Україна має цілком реальні шанси проповзти у плей-офф – Фінляндію уже випередили, залишилася одна збірна і цілих 3 варіанти. Не зовсім заслужено, якщо судити по грі з Австрією. Але все одно як же хочеться отримати цей новий аванс і одним махом пробачити всі помилки. Бо це наша збірна, іншої нема. І завжди хочеш вірити, що кожна подібна поразка стане початком чогось прекрасного.

Якщо “синьо-жовті” увійдуть до четвірки найкращих третіх команд, то продовжать боротьбу на Євро. Для путівки у плей-офф “синьо-жовтим” потрібно обійти ще хоча б одну третю команду з 3-х груп. Оскільки наразі Фінляндія, яка посіла третє місце в групі уже точно нижче за Україну.

Немає опису світлини.

Оскільки завтра всього одна група грає – то завтра Україні потрібна нічия у матчі Хорватія-Шотландія. Тільки нічия.

І ось таблиця решти сподівань, які проведуть Україну далі у Євро-2020.