Радник Зеленського розповів все про контрнаступ ЗСУ, який триває вже кілька днів

25.05.2023 14:02   -

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Збройні сили України проводять контрнаступальні операції на окремих ділянках. Водночас він зазначив, що напружена війна йде на всій лінії фронту завдовжки 1500 км.

Подоляк також додав, що українські війська звільнятимуть територію країни за допомогою зброї, яку передали союзники. Про це він розповів в інтерв’ю італійському телеканалу Rai.

За словами радника голови ОП, напередодні підрозділи ЗСУ розпочали активні дії на окремих ділянках.

“Контрнаступ уже триває добу, триває напружена війна на 1500 км кордону, але дії вже почалися”, – заявив Подоляк.

У цьому інтерв’ю він наголосив, що зброю, яку передали західні партнери, українські військовослужбовці застосовуватимуть лише на території України. Головне наше завдання полягає в тому, щоб вигнати російську окупаційну армію за межі України.

“Ми не хочемо завдавати ударів по російській території, ми використовуємо зброю, яку ви нам дали, для знищення російських позицій на окупованих Москвою територіях, включно з Донбасом та Кримом”, – пояснив Подоляк.

Він подякував союзникам за військову допомогу та окремо акцентував на важливості авіаційної складової. Подоляк додав, що якби винищувачі F-16 з’явилися на озброєнні України рік тому, то війна вже б закінчилася.

“Сьогодні ми маємо ракети великої дальності Storm Shadow, Leopard, протиракетні комплекси, які нам передали Франція та Італія. F-16 нарешті дадуть нам змогу закрити повітряний простір”, – додав радник глави ОП.

У Зеленського заявили, що контрнаступ ЗСУ триває вже кілька днів: де захисники України пішли в атаки і що відбувається. Карта

За матеріалами OBOZREVATEL.