У Зеленського знову збрехали. Цього разу про підтримку Зеленського Францією у діях щодо “сумнозвісного рішення Конституційного Суду”

03.11.2020 14:09   -

Про це повідомляє експредставник України в Євросоюзі Костянтин Єлісєєв.

Така реакція українського дипломата викликана заявою МЗС України. Після бесіди міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном МЗС України опублікувало заяву, що нібито Франція підтримує рішучі дії президента Зеленського щодо Конституційного Суду України.

“Дмитро Кулеба поінформував французького колегу про руйнівні наслідки сумнозвісного рішення Конституційного Суду України для антикорупційних реформ у нашій державі та запевнив, що Президент та Уряд України рішуче налаштовані захистити ефективну роботу антикорупційної інфраструктури та інші реформи.
У свою чергу, Жан-Ів Ле Дріан зазначив, що Франція підтримує рішучість, із якою Президент України Володимир Зеленський почав діяти у цій ситуації.
– заявило Міністерство закордонних справ України.

Дипломат Костянтин Єлісєєв звинуватив українське МЗС у приписуванні заяви главі зовнішньополітичного відомства Франці, у якій нібито йдеться про те, що “Франція підтримує рішучість дій Зеленського після рішень КСУ”. Хоча, як написав у Twitter дипломат, в оригінальному повідомленні про це не йдеться.

“Наскільки я розумію французьку, в офіційному повідомленні глава МЗС Франції ні слова не сказав, що “Франція підтримує рішучість дій Зеленського після рішень КСУ”, як про це бравурно заявило МЗС України. Приписувати те, що не казав співрозмовник некоректно!”, – написав Єлісєєв.

Дипломат посилається на пресслужбу Міністерства закордонних справ Франції.

Заступник глави Адміністрації Президента Єлісєєв розповів, чому подав у відставку