У Туреччині, після відвідин Зеленського, вводять локдаун

14.04.2021 08:34   -

Напередодні, 10 квітня, президент України Володимир Зеленський разом з низкою українських урядовців відвідав із офіційним візитом Туреччину. Він дві години говорив віч-на-віч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а крім того – країни підписали низку документів, які стосуються співпраці в секторі безпеки (зокрема, в питаннях деокупації Криму та частини Донбасу), а також в економіці, в розвитку інфраструктури, в гуманітарній та культурній площині.

А вже з 14 квітня в Туреччині почнуть діяти посилені карантинні заходи через поширення коронавірусу. У країні щодня фіксують понад 50 тисяч нових хворих, – повідомляє evrensel.

«У перші два тижні Рамадану ми переходимо до часткового локдауну, посиливши обмежувальні заходи… Якщо ситуація не покращиться, будуть вжиті жорсткіші заходи», — повідомив президент країни Реджеп Таїп Ердоган.

У будні дні комендантська година починатиметься не з 21:00, а з 19:00. Завершуватиметься вона о п’ятій ранку.

Також людям, старшим за 65 років і молодшим за 18, заборонено користуватися громадським транспортом. Міжміські поїздки теж будуть заборонені.

Кафе та ресторанам дозволять працювати винятково навинос. Усі учні, окрім 8 і 12 класів, навчатимуться дистанційно. Дитсадки теж не працюватимуть.

Ринки, м’ясні магазини, овочеві та сушені горіхи продаватимуть у вихідні між 10.00 та 17.00.

До кінця місяця Рамадана, який розпочався сьогодні та триватиме до 12 травня, будуть закриті всі місця масових зібрань та заборонено проведення у закритих приміщеннях весіль, заручин, інших святкувань, традиційних на Рамадан розговінь – іфтарів.

Як повідомлялось, останніми тижнями в Туреччині спостерігається рекордне за весь час пандемії зростання кількості інфікованих коронавірусом.

За минулу добу в країні виявлено майже 59,2 тис. нових випадків, 2 723 людини перебуває в гострій стадії хвороби. 273 людини померли, 52,1 тис. одужали.

Станом на 20.00 13 квітня повністю вакциновано (двома дозами вакцини) 7,7 млн людей, першу дозу отримали ще 11,5 млн людей.