У центрі Дніпра з’явився новий арт-об`єкт

04.12.2019 10:15   -
Автор:

Гігантська рука – як символ дружби, спілкування та вірності. У центрі Дніпра з’явився креативний арт-об`єкт. Його автор – відомий румунський скульптор Богдан Раца. Скульптуру «Middle Way» урочисто відкрили біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням прес-службу ОДА.
«Middle Way» митця Богдана Раци – пересувний арт-об’єкт. Це частина проєкту румунського посольства «Moving Monuments» – «Пам’ятники, що рухаються». Скульптура вже побувала у Ліверпулі, Лісабоні, Києві та Миколаєві. Нині – прибула до Дніпра.
«Цей проєкт – дуже важливий для румунського посольства. Він стартував у Ліверпулі та потім продовжив подорожі різними країнами світу. Скульптура називається «Middle Way» не випадково. Для нас «середній шлях» – це дружба. А синій колір символізує надію та спілкування. А також – це колір прапорів Євросоюзу», – розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леона Цуркану.
Синя рука символізує дружбу і спілкування між людьми різних національностей. А також надію та людяність. За задумом автора, обидві сторони – тильні, без долоні.
«Дніпропетровщина – одна з найпотужніших областей України. Вона має займати гідне місце у взаємовідносинах з ЄС. Тому важливо посилити роль регіону на міжнародній арені. Сьогодні створили додаткові можливості», – зазначив заступник Міністра закордонних справ України Єгор Божок.
Скульптура простоїть біля Дніпропетровського Академічного Театру Опери та Балету близько трьох місяців. Далі – вирушить мандрувати Україною.