У Трампа з’явилася можливість спілкуватися зі своїми послідовниками в обхід Twitter, Facebook, Instagram, YouTube і Snapchat

05.05.2021 09:32   -

Колишній президент США Дональд Трамп 4 травня запустив комунікаційну платформу, яка буде служити «місцем для вільного та безпечного спілкування» і дозволить йому спілкуватися безпосередньо зі своїми послідовниками, – повідомляє Fox News.

Сайт називається From the Desk of Donald J. Trump — перекладається як «З робочого столу Дональда Трампа».

Платформа дозволить Трампу розміщувати текстові коментарі, зображення та відео. Підписники зможуть публікувати повідомлення з цього сайту в себе у Twitter і Facebook, де “Трампа забанили назавжди”.

Простір дозволяє Трампу розміщувати повідомлення, а послідовники дозволяють ділитися повідомленнями колишнього президента в Twitter і Facebook, однак нова платформа не має функції, яка дозволяє користувачам “відповідати” або взаємодіяти з публікаціями Трампа.

“Це просто одностороння комунікація”, – заявило одне джерело, знайоме з космосом, Fox News. “Ця система дозволяє Трампу спілкуватися зі своїми послідовниками”

На сайті є список реєстрації, щоб люди могли вводити свої номери телефонів та адреси електронної пошти, щоб отримувати сповіщення про те, коли Трамп публікує нове повідомлення. 

Однак на новій платформі немає функції, що дозволяє користувачам відповідати на повідомлення Трампа.

“Веб-сайт президента Трампа – чудовий ресурс для пошуку його останніх заяв та основних моментів з першого терміну перебування на посаді, але це не нова платформа соціальних медіа”, – сказав старший радник Джейсон Міллер Fox News. 

Нова платформа Трампа з’явилася у вівторок після того, як радники заявили Fox News, що колишній президент планує “рухатися вперед”, щоб створити власну платформу для соціальних мереж після заборони доступу до Facebook, Twitter, Instagram, YouTube і Snapchat після заворушень у Капітолії. 

Facebook заблокував Трампа “на невизначений термін” після заворушень у Капітолії США 6 січня, а генеральний директор Марк Цукерберг заявив, що “вони вважають, що ризики дозволу президенту продовжувати користуватися нашою службою в цей період просто занадто великі”.