Трампа забанили назавжди

09.01.2021 12:15   -

Соціальна мережа Twitter заблокувала акаунт президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляють у блозі компанії.

«Уважно вивчивши недавні твіти акаунта @realDonaldTrump і контекст, у якому вони були опубліковані, ми ухвалили рішення назавжди заблокувати цей акаунт у звʼязку з ризиком подальшого підбурювання до насильства», — йдеться в повідомленні.

У своєму блозі компанія також розбирає текст двох останніх твітів Трампа, які він написав після блокування акаунту 6 січня через заворушення у Вашингтоні, і причини, з яких компанія вважає їх закликами до насильства. Зокрема, твіт, у якому Трамп повідомляє, що відмовляється брати участь в інавгурації обраного президента Джо Байдена, у Twitter визнали можливим натяком на «безпеку» нападу на церемонію, оскільки самого чинного президента на ній не буде.

Крім того, Twitter занепокоєна тим, що в соцмережі та на інших платформах уже поширюються плани нових збройних протестів, у тому числі другого нападу на Капітолій та інші урядові будівлі 17 січня 2020 року, – повідомляє CNN.

Трамп випустив заяву з цього приводу. «Як я вже давно говорив, Twitter іде все далі й далі в забороні свободи слова, і сьогодні увечері працівники Twitter скоординувалися з демократами й лівими радикалами для видалення мого акаунта зі своєї платформи, щоб змусити мене замовкнути», — йдеться в заяві президента.