У США після щеплення від ковіду раптово померла людина

24.01.2021 15:51   -

Кілька американських відомств розслідують причини смерті людини, яка померла в цей четвер, через кілька годин після отримання вакцини проти COVID-19, про що в суботу повідомило окружне управління шефського округу Пласер штату Каліфорнія – інформує видання CBS Sacramento.

Людині ввели вакцину проти COVID-19 за кілька годин до смерті 21 січня 2021 року. Вакцина не вводилася громадською охороною округу Пласер“, – сказано в повідомленні.

Звістка про смерть людини через кілька годин після введення вакцини викликала питання та занепокоєння деяких каліфорнійців. І не лише у них. Медики теж дуже стурбовані, хоч поки що і не доведено, що причиною смерті стала вакцина. Відомо, що вакцинували загиблу особу препаратом Moderna.

Усі медичні працівники обов’язково повідомляють про будь-які побічні явища після імунізації, навіть якщо це очевидно не пов’язано – для того, щоб отримати сигнал про можливу небезпеку“, – сказав доктор Блюмберг, експерт з інфекційних хвороб. Він каже, що вакцина проти COVID-19 – це не “постріл у темряві”. Адже тисячі добровольців досліджувались на предмет побічних ефектів до затвердження кожної вакцини. Доктор також зауважив, що після вакцинації все може статися і передбачити усі можливі реакції організму дуже складно. Тому про причину смерті поки говорити зарано і соріше за все – це трагічна випадковість, вважає доктор.

Подробиці щодо смерті загиблої особи не оприлюднювались, проте в офісі шерифа повідомили, що місцеві, штатні та федеральні відомства ведуть слідство.

Раніше цього тижня партія вакцин Moderna була вилучена з використання в штаті Каліфорнія після того, як деяким людям стало погано після введення вакцини. З того часу ця партія була перевірена, дозволена для затвердження та повернута до використання. Незрозуміло, яка вакцина була використана у цьому конкретному випадку в окрузі Пласер. За даними шерифського бюро, до понеділка бюро дізнавачів округу Пласер проводитиме розтин для встановлення причини смерті.