СБУ попередила замовне вбивство співробітника спецслужби

24.01.2021 11:29   -

Служба Безпеки України 23 січня повідомила про викриття замовників убивства одного з працівників СБУ. Цікаво, що організатором планованого убивства виступив службовець СБУ. Спецоперація по затриманню підозрюваних була проведена 22 січня.

Вчора Служба безпеки затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів. Це була оплата за послуги з підготовки злочину. Затримано співробітника Штабу антитерористичного центру при СБУ за готування до вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ“, – розповів представник Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч на прес-конференції 23 січня.

Злочин готували кілька осіб, що розробили детальний план і найняли виконавця вбивства за 50 000 доларів. Затриманий підозрюваний – полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк. Замах, ніби, планувався щодо начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Представник Офісу Генпрокурора повідомив, що затриманому наразі оголошено про підозру за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28 та ст. 348 Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

May be an image of 1 особа