У сквері Героїв біля ДніпроОДА можна подивитися діджитал-інсталяцію Петриківського розпису

16.12.2021 07:13   -

У сквері Героїв біля ДніпроОДА встановили шатер, всередині якого – діджитал-інсталяція. У ній «оживають» елементи Петриківського розпису. Відеозображення проєктується на всі 4 стіни. «Зануритися» у знайомий з дитинства орнамент може кожен охочий. Акція триватиме до 20 грудня, вхід вільний, – повідомляє ДніпроОДА.

На Дніпропетровщині проходить акція «Святкова Петриківка». Дізнатися більше про унікальний розпис можна у Музеї українського живопису. А ще у сквері Героїв поряд із ДніпроОДА установили шатер, який всередині «перетворюється» на яскраву українську хатинку. Запрошуємо усіх охочих подивитися 10-хвилинну відеоінсталяцію Петриківського розпису», – начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

Відеоінсталяцію створили за допомогою сучасних цифрових арттехнологій. Зображення стає об’ємним, і елементи петриківського орнаменту на очах «оживають». Завдяки 8 проєкторам огляд – 360 градусів, що дає максимальний ефект присутності.

«У діджитал-інсталяції – і про історію відомого на весь світ розпису, і про техніку виконання. А ще – про те, як елементи «петриківки» можна гармонійно вписати у повсякденне життя та зробити його яскравішим», – додала Наталія Першина. 

Подивитися діджитал-інсталяцію можна до 20 грудня. Щодня з 11:00 до 18:00. Адреса: м. Дніпро, просп. О. Поля, 1.