У школах Дніпропетровщини створили близько сотні куточків слави воїнів АТО

04.02.2015 15:02   -
Автор:

У навчальних закладах діти разом із педагогами створюють тематичні експозиції, присвячені мужності та відвазі бійців української армії. У школах різних міст по всій області також відкриваються меморіальні дошки з іменами випускників і жителів різних міст, які віддали своє життя за Україну.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Над створенням кімнат слави працюють пошукові групи. До їхнього складу входять школярі, викладачі та волонтери. Усі знахідки отримують короткий опис. Про символи збройного конфлікту на сході України, зібрані у шкільних музеях, нерідко приходять розповідати і самі бійці антитерористичної операції. Під час перебування на ротації військові часто отримують запрошення від дітей відвідати їхні відкрити уроки та провести години спілкування.
Однією з таких експозицій є зала бойової слави «Герої живуть поруч», яку відкрито у Вільногірській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Тут діти власноруч спробували відтворити елементи побуту українських військових, які перебувають в зоні АТО. У залі розмістили також мапу бойових дій та символічний вказівник найгарячіших точок антитерористичної операції.
Читайте також: Урок патриотизма от полка «Днепр-1» для школьников Днепропетровска (ФОТО)
Загалом більшість патріотичні експозиції складаються з деталей військової амуніції, гільз, уламків снарядів і прапорів, які бійці передають дітям у відповідь на їхні листи та подарунки.
По всій області у школах різних міст з’являються меморіальні дошки та куточки мужності. Тут можна дізнатися, про те, якими герої були за життя. У Вищетарасівській школі І-ІІІ ступенів, що у Томаківському районі, у музейній кімнаті відкрито експозицію «Гарячі серця». Її створили на знак вшанування пам`яті двох героїв. Захищаючи Україну, своє життя віддали 60-річний військовий пенсіонер Микола Козлов і 22-річний солдат Кирило Тимощук.
Довідка. На Дніпропетровщині працює 1009 шкіл. Тут навчаються понад 280 тис дітей.
Читайте також: На Дніпропетровщині збирають поради про патріотичне виховання дітей та молоді