У Росії істерика – Вселенський патріарх приїде до України

06.03.2021 21:02   -

Росія, серйозно стурбована майбутнім візитом Вселенського патріарха Варфоломія до України, залучає всі свої ресурси з єдиною метою зірвати поїздку, – повідомляє cyprus-daily.news.

Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі з українськими народними депутатами у Стамбулі підтвердив намір цього року відвідати Україну, – повідомила у Facebook народна депутатка від “Слуги народу” Євгенія Кравчук, яка була присутня на цій зустрічі.

За її даними, патріарх Варфоломій відвідає Україну офіційним візитом на святкування 30-ї річниці незалежності України. Він прилетить на запрошення президента Володимира Зеленського.

“Чудові новини зі Стамбула! На зустрічі з делегацією народних депутатів вселенський патріарх Варфоломій підтвердив свій приїзд до України на урочистості з нагоди 30-річчя незалежності”, — написала Кравчук.

Вона додала, що востаннє патріарх Варфоломій відвідував Україну у 2008 році під час святкування річниця Хрещення Київської Русі.

Виникають нові подробиці щодо кампанії, розпочатої російськими спецслужбами, спрямованої на Православну церкву України (ПЦУ), ці нові факти підтверджують, що гібридний агресор веде досить серйозну гру проти української церкви, а також державності країни загалом із застосуванням різноманітних руйнівних інструментів.

Останній сплеск російської психопатії в релігійній сфері пов’язані з майбутнім візитом Вселенського патріарха Варфоломія в Україну, який, повторюю, завдасть чергового непоправного удару по позиції в Україні Російської церкви (РПЦ) – злоякісній пухлині «Рускава міра». РПЦ та її філії в Україні, а також російські шпигуни, які допомагають їх справі, будуть наполегливо працювати, щоб зірвати візит.

Їхні зусилля будуть зосереджені на формуванні негативного ставлення серед інших православних церков.

Візит Варфоломія в Україну є не просто офіційною подією на державному рівні, а справжнім лакмусовим папірцем, що відображає вразливість Москви. Це також точка неповернення, яка дасть новий поштовх для подальшого нарощування та визнання ПЦУ та остаточного провалу політики РПЦ в Україні. І це, звичайно, є причиною надзвичайної тривоги для російської гібридної церкви.

Слід розуміти, що нинішні зусилля РПЦ, її місцевого осередку в Україні МП, а також ФСБ, включаючи розкручування ЗМІ. І чим ближче дата візиту Варфоломія, тим потужніші зусилля російської пропагандистської машини зростатимуть, спираючись на весь потенціал, що є в розпорядженні.

До речі, подібна кампанія, розпочата за дуже схожою схемою, від початку до кульмінації, була проведена, намагаючись перешкодити автокефалії для Української Церкви. Тоді Москва розтратила сотні мільйонів доларів на пропаганду, підкуп та шантаж, намагаючись обмовити Вселенського патріарха та вдавшись до інших видів руйнівних дій.

В даний час, використовуючи підконтрольного Росії блогера Анатолія Шарія, Москва зробила те, що військові називали б «артилерійською підтримкою», метою було розпалити конфронтацію між ієрархами ПЦУ. Але виявилося, що недостатньо залучити лише одного «українського» блогера Анатолія Шарія, який давно працює на Росію, ховаючись від українського правосуддя після викриття як «кремлівського проекту».

Таким чином, можна впевнено стверджувати, що РФ, задовго до візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну, розпочинає масштабну інформаційну кампанію, головна мета якої – її зрив. З цією метою буде використано широкий спектр інформаційних засобів – як внутрішнього, так і зовнішнього характеру.