У понеділок у Дніпрі буде тепло, проте дуже вітряно

28.11.2021 17:19   -

ДСНС Дніпропетровської області попереджає про пориви вітру в області, що очікуються в понеділок, 29 листопада.

Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорологіїна 29 листопада оголошено навіть попередження про це метеорологічне явище: вночі та вранці у м. Дніпро та у Дніпропетровській області очікуються пориви південного вітру, 15-20 м/с. Рівень небезпечності 1 (жовтий).

Щодо погоди загалом, то 29 листопада буде переважно хмарно. Вночі невеликий, вдень помірний, місцями значний дощ. Вночі та вранці місцями по області туман, вдень можлива гроза. Вітер південний, 7-12, вранці та вдень пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 5-10, вдень 10-15 тепла, по місту вночі 6-8, вдень 11-13 тепла.

Втім, не треба недооцінювати кінець осені – вночі вже з початком зими, 1 грудня, температура може опускатися нижче нуля, а загалом до кінця тижня денна температура по області трохи знизиться до до 5-10 градусів вище нуля.

Така погода буде притамання усій східній та південній Україні. Лише на Заході країни температурні показники будуть значно нижчими – близько 5 градусів вище нуля.

Щодо прогнозів на грудень, то Укргідрометцетр обіцяє, що середня місячна температура повітря в Україні передбачається від 4° морозу до 3° тепла, що близько до норми. Місячна кількість опадів очікується 33-78 мм, в гірських районах місцями 81-105 мм, що в межах норми (у північно-східній частині дещо менше за норму).