У Північній Кореї посадили школярів, які купили копії «Гри в кальмара», а самого контрабандиста розстріляли

24.11.2021 21:57   -

У Північній Кореї винесли смертний вирок контрабандисту, який незаконно ввіз копію серіалу «Гра в кальмара» в країну. Він продавав флешки з епізодами серіалу Netflix, – повідомляє TJournal.

Як повідомляє джерело видання, на чоловіка вийшли завдяки затриманню сімох старшокласників. Вони вказали на контрабандиста, який продав копію серіалу. Школяра, який купив флешку, засудили до довічного ув’язнення, решту – до п’яти років каторги.

Джерело Radio Free Asia у правоохоронних органах зазначає, що винесення вироків за серіал «Гра в кальмара» – перший випадок після ухвалення в січні 2021 року в Північній Кореї закону «Про викорінення реакційної думки та культури». Він передбачає покарання у вигляді розстрілу за розповсюдження, перегляд чи зберігання фільмів чи книг із капіталістичних країн – Південної Кореї та США.

Після затримання школярів на місцевих ринках проводили обшуки та шукали інші флешки, SD-картки чи дискети із забороненим контентом.

«Влада намагатиметься довести справу до кінця і розкрити весь ланцюжок ввезення серіалу в країну. Вона також з’ясує, як контрабандисту вдалося виїхати та в’їхати до країни через закриті в зв’язку з коронавірусом кордони», – розповів співрозмовник видання.

У жовтні 2021 року уряд КНДР розкритикував «Гру в кальмари», зазначивши, що серіал є прикладом дикості у південнокорейському капіталістичному суспільстві. На пропагандистському сайті Arirang Meari зазначили, що він набув популярності лише через те, що достовірно показує «південнокорейську капіталістичну культуру у її найгіршому вигляді».

16 листопада Radio Free Asia повідомило про те, що до Північної Кореї незаконно ввезли копію серіалу. Один із анонімних співрозмовників видання розповів, що у мешканців викликає симпатії персонаж, зіграний актрисою Чон Хо Ен. За сюжетом серіалу її героїня втекла з Північної Кореї.

Тим часом, як стало відомо, серіал жахів «Поклик пекла» на Netflix обійшов «Гру в кальмара» і став найпопулярнішим.