У Нікополі відбудется керамічний симпозіум вогняноі скульптури

20.06.2017 14:35   -
Автор:

З 21 по 28 червня у Нікополі відбудеться керамічний симпозіум вогняної скульптури «Скіфія. Скіф та Я».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
“Мало кому відомо, але на сучасних землях Нікопольського краю мешкали скіфи. Тут були скіфські кургани. Не один рік знадобився археологам, аби дослідити скіфське життя на нікопольській землі. Для цього вони їздили по архівах, малювали ескізи житла, орнаменту, взуття, одягу, проводили розкопки. У 1971 році відомий археолог Борис Мозолевський у ході розкопок на території Нікопольського краю у царському скіфському кургані Товста Могила знайшов золоту нагрудну прикрасу – Пектораль. Цей видатний твір скіфсько-античного ювелірного мистецтва став символом давньої історії України…
Головною метою керамічного симпозіуму є наповнення міста культурними подіями, створення простору для творчості, натхнення дітей на власну реалізацію у творчості, формулювання нових культурних традиції пов’язаних з історією рідного краю, розвиток керамічного напрямку в мистецтві.
Вперше скульптурний симпозіум «Скіфія. Скіф та Я» був проведений у 2016 році. Минулого року у симпозіумі взяли участь скульптори з Нікополя, Мелітополя, Києва та Слов’янська. Усі виготовленні скульптури в минулому році стали основою закладення скіфського парку перед нікопольським краєзнавчим музеєм.
В цьому році, у керамічному симпозіумі вогняної скульптури братимуть участь 18 скульпторів з Нікополя, Запоріжжя, Мелітополя, Слов’янська, Києва та Львова. Паралельно з дорослим симпозіумом організатори планують заснувати традицію проведення дитячого симпозіуму. На симпозіуму, діти віком від 12 до 16 років самостійно створюватимуть скульптури на скіфську тематику. До того ж, вони отримають досвід роботи під час роботи на скульптурному симпозіуму.
Працюватимуть скульптори за вищезгаданим музеєм. А 28 червня на Європейській площі відбудеться випал( рос. «обжиг») усіх створених скульптур. Випал скульптур – це феєричне видовище. Адже, враження від скульптури у 2 метри посилюється полум’ям і іскрами вириваються зсередини розпеченій скульптури та наповнюють нічний простір світлом.
З метою поглиблення в скіфську історію краю для всіх учасників симпозіуму буде проведена екскурсія по Нікопольщині. Окрім того, на протязі всього симпозіуму в місті проходитиме виставка нових робіт біолога Сергія Торопа, у скульптурному таборі відбуватимуться майстер-класи для дітей по роботі з глиною. А також, парад зміїв, вулична їжа, вечір кіно, фестиваль фарб.
Запрошуємо Вас на керамічний симпозіум вогняної скульптури «Скіфія. Скіф та Я»!
21 червня у Нікопольському краєзнавчому музеї о 10.00 год. відбудеться прес-конференція присвячена відкриття керамічному симпозіуму”, – розповіли у прес-службі.