У Нікополі пройшов перший козацький фестиваль (ФОТО)

26.04.2016 17:49   -
Автор:

23-го квітня у Нікополі відбулось справжнє козацьке свято, приурочене 368 річниці обрання Богдана Хмельницького Гетьманом України у Микитинській Запорозькій Січі.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Нікопольскої міськради.
Урочистості з цієї нагоди символічно розпочались на площі ім. Богдана Хмельницького, адже саме на цьому місці більш ніж три сторіччя тому йому вручили гетьманську булаву. Тут і відбувся мітинг присвячений цій значній події в історії козацтва та нашого краю. У заході взяли участь представники міської та районної влади, козацькі об’єднання, воїни АТО, духовенство, політичні партії, депутати та інші небайдужі нікопольці.
На площі протягом дня розгортались козацькі гуляння. Козаки Чортомлицької сотні демонтрували нікопольцям та гостям міста бойові мистецтва. Готували традиційну козацьку стравув рамках конкурсу «Козацький куліш».
В Нікопольському краєзнавчому музеї відкрили тематичну виставку, під час якої навчальні заклади презентували історію українського козацтва.
Відвідувачі фестивалю різного віку могли знайти для себе свою цікавинку у святковій програмі. Вони із задоволенням брали участь у майстер-класах з історії українського козацтва, збиранні-розбиранні зброї, боді-арті(натільні малюнки), плетінні, козацькій боротьбі та інших. Також популярністю користувались фотостенди із зображенням козацьких мотивів. Місцеві майстрині представили вироби на різний смак. Особливо цікавою була програма для маленьких нікопольців. Крім майстер-класів, вони активно брали участь у спортивних конкурсах та розважались на різноманітних атракціонах.
Перший історико-патріотичний фестиваль «Богдан Хмельницький – народження держави» тепер стане традиційним для Нікополя.