У Москві затримали двох жінок із п’ятьма дітьми. Вони хотіли покласти квіти до посольства України

02.03.2022 10:51   -

У Москві, столиці Росії, попереднього дня поліція затримала Катерину Завізіон із двома дітьми та Ольгу Альтер із трьома дітьми, повідомила у фейсбуці антропологиня Олександра Архипова.

Жінки хотіли покласти квіти до посольства України, а діти (їм від семи до 11 років) самі намалювали плакат «Ні війні» і пішли з ними. Поліція затримала всіх сімох, – інформує Радіо Свобода з участю «Голосу Америки».

Спочатку їх тримали в автозаку, потім доставили до ОВС, де відібрали телефони та хотіли залишити на ніч (що незаконно). Домогтися звільнення дітей та матерів вдалося лише після приїзду до ОВС адвоката, після опівночі.

У відділенні поліції Катерині та Ользі погрожували позбавленням батьківських прав. За якою конкретно статтею складені адміністративні протоколи, з якими жінок відпустили, невідомо, але протоколи складені.

У Росії не припиняються вуличні антивоєнні акції, інформує Російська служба Радіо Свобода. За даними «ОВД-Інфо», у шостий день війни російська поліція затримала щонайменше 307 людей у 32 містах. Лише у Петербурзі біля Гостиного Двору схопили щонайменше сто учасників протесту. Загальна кількість затриманих із початку війни досягла 6820, інформує «ОВД-Інфо».

У Єкатеринбурзі закінчилися місця у спецприйомнику, нових арештантів відправлятимуть до Свердловської області.

Московський мер Сергій Собянін написав у себе на сайті, що «всі спроби організувати вуличні заворушення будуть послідовно припинятися». Партія «Яблуко» подала до мерії Москви повідомлення про проведення 12 березня антивоєнної ходи, проте дата виявилася зайнятою: на 12 березня в російській столиці запланований «Марш на підтримку російської армії».