У міськраді розповіли про перспективи Привокзальної площі

04.02.2016 12:22   -
Автор:

Після демонтажу пам’ятника Григорію Петровському на Привокзальній площі залишилися лише ноги монументу. Та і їх найближчим часом демонтують і відвезуть до решти конструкції. Утім, на площі біля вокзалу залишається ще низка проблем. Як вирішуватимуть ці питання – про це в студії новин 9 телеканалу розповів в.о. заступника мера Михайло Лисенко, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Посадовець зазначив, що проблема Привокзальної площі – гостре питання останніх років. Перші зрушення його вирішенні можна буде побачити вже в цьому році.
«Думаю, жоден житель міста не може сказати, що його влаштовує стан нашої Привокзальній площі. Ця проблема назрівала протягом кількох років. Там багато років існує стихійна торгівля. Це призводить до того, що там накопичується сміття. Ви бачите, в якому стані знаходяться пішохідні доріжки, тротуари. Це цілісна проблема, основну частину якої, я сподіваюся, вирішимо в цьому році», – розповів Михайло Лисенко.
Низку пропозицій щодо облаштування Привокзальної площі містяни почали надсилати після повалення пам’ятника Петровському.
Читайте також: Денисенко офіційно просить міську владу демонтувати пам’ятники Калініну та Кірову (ФОТО)
«Були думки і пропозиції зробити там парковку. Але є проблема – дуже низьке залягання ґрунтових вод. Споруда одного поверху під землю за вартістю буде дорівнювати будівництву 5 поверхів вгору. Це багатомільйонні вкладення не в гривнях. І в найближчі 20-30 не відіб’ються», – пояснив Лисенко.
Разом з тим, необхідно вирішити також долю поваленого монументу.
«Повалений пам’ятник наразі перебуває на території одного з комунальних підприємств міськради. Його ретельно охороняють. Це тимчасовий притулок Петровського – до тих пір, поки не буде прийнято рішення, де саме має знаходитися цей, а також інші пам’ятники, демонтовані за останній рік», – розповів в.о. заступника мера.
За словами Лисенка, у цьому питанні також є низка пропозицій. Одна з них – створення парку «Тоталітарного режиму», куди будуть звезені пам’ятники, демонтовані по всій Дніпропетровській області.
Наразі у місті залишаються ще два монументи радянським діячам – Калініну і Кірову. «Ми ведемо переговори з представниками всіляких патріотичних організацій. Це профілактичні бесіди, щоб надалі уникнути таких ситуацій, як сталася у місті минулої п’ятниці», – додав Михайло Лисенко.
Читайте також: Кто и за сколько крышует выносную торговлю в Днепропетровске