Дніпропетровська влада досі не оприлюднила проект бюджету на 2016 рік

04.02.2016 13:39   -
Автор:

Проект бюджету Дніпропетровська не змогли надати у відповідь на запит користувача «Доступу до правди», оскільки його показники не узгодили постійні депутатські комісії міськради, які наразі взагалі не утворені. Таке пояснення надав фінансово-економічний департамент Дніпропетровської міськради, передає видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Громадянин у запиті на інформацію просив надати йому «проект міського бюджету на 2016 рік, у разі його відсутності – причини та строки його розробки». На це фінансово-економічний департамент відповів, що надати документ «не уявляється можливим», оскільки показники проекту дохідної та видаткової частин бюджету міста на 2016 рік не узгоджені з постійними комісіями Дніпропетровської міської ради та послався на ст. 47 Закону «Про місцеве самоврядування».
Читайте також: “Оппоблок” потребовал от Филатова работы над бюджетом
При цьому у статті 47 згаданого закону сказано, що постійні комісії попередньо розглядають проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку та місцевого бюджету та інші питання, які вносяться на розгляд ради. Тобто закон не вимагає, щоб до оприлюднення проекту рішення депутатські комісії «узгоджували показники» і передбачає розгляд комісіями готового проекту бюджету на засіданні комісії.
Оприлюднити проект рішення про бюджет Дніпропетровська на 2016 рік на офіційному інтернет-порталі чиновники пообіцяли лише після його узгодження комісіями.
Читайте також: Сколько бюджет Днепропетровска получил от ярмарки в центре города