У Луцьку терорист захопив автобус із пасажирами

21.07.2020 14:18   -

Сьогодні у Луцьку фізичною особою захоплений рейсовий автобус «Берестечко – Красилівка». За попередньою інформацією в автобусі знаходиться приблизно десять заручників, даних про потерпілих немає“, – повідоляється на сторінці СБУ у Фейсбук.

У той же час, прес-служба Нацполіції у Волинській області повідомляє про 20 заручників.

Чоловік, що назвався “Максимом Плохим”, опублікував свої вимоги у Twitter.

Зокрема, він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, Верховної Ради, церков, олігархи записали і виклали в YouTube заяви про те, що вони – терористи в законі.

Зі мною багато людей, автоматична зброя, гранати, дві бомби, третя в людному місці міста; всі вибухнуть, якщо не буде такого: голови судів (КСУ, ВС), Вищої ради правосуддя, генпрокурор, міністр юстиції, директор кримінально-виконавчої служби, прем’єр, голова Верховної Ради, міністр оборони, голова СБУ, глави церков: Філарет, Єпіфаній, Онуфрій, Шевчук, Ахмед Тамім, протестантської, римо-католицької, а також: Аваков, Порошенко, Ахметов, Коломойський, Пінчук, Медведчук – всі викладають у соцмережі на свої сторінки і в Ютуб відеозвернення з текстом: “Я – П.І.Б ., посада, я – терорист в законі”, – написав Плохой.

Image

Також чоловік вимагає, щоб Президент Володимир Зеленський опублікував відеозвернення з текстом: “фільм “Земляни” 2005 року дивитися всім”.

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко зазначив, що особу зловмисника встановлено. Правоохоронці ведуть переговори із ним. Чоловік на контакт не йде, а його вимоги не містять ніякої конкретики. 

Операція «Заручник»: у Луцьку захопили автобус із пасажирами ...

«Зараз проводяться оперативні заходи, прибув спецназ, є співробітники поліції, які здатні виконати завдання щодо знешкодження злочинців», – додав очільник ГУНП у волинській Області.

Міністр МВС Аваков уже вилетів на місце подій.

У соцмережах шириться інформація про терориста:

Настоящее имя террориста в Луцке, который представляется как “Максим Плохой” – Кривошей Максим Степанович. Прописан он официально в Дубно. Мужчина отсидел несколько сроков в местах лишения свободы. Сообщает ИА “Волынские новости”.