У лікарні імені Мечникова у Дніпрі створено госпітальну базу для пацієнтів з коронавірусом – але навіть там не вистачає найнеобхіднішого

24.03.2020 10:08   -
Автор:

Один із корпусів (терапевтичний) Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова став госпітальною базою для лікування «важких» пацієнтів із корона вірусною інфекцією – про це є відповідний наказ керівника департаменту охорони здоров’я області Валерія Сердюка. Така інформація міститься на сторінці «Обласна консультативна поліклініка» у Фейсбук.
“В п’ятницю ми з Сергієм Риженком попередньо обговорювали питання мечниківської госпітальної бази з Міністром” – розповів Валерій Миколайович – “лікарню Мечникова визначено оптимальним варіантом, який дійсно здатний рятувати життя. Робота мечниківців під час епідемії Н1N1 у 2009 році також це довела. Та й досягнення лікарів протягом шести років війни ні в кого не викликають сумніву. Негайно представляю питання створення госпітальної бази на розгляд Губернатора. Не можна гаяти часу! Врятували три тисячі поранених, здолаємо й коронавірус” – сказав Валерій Сердюк.
Світлина від Юрія Скребця.
Лікарі відзначають, що медичний корпус відповідає усім вимогам, має необхідне обладнання, а працівники готові надавати людям необхідну допомогу.
«Дякуємо за довіру. Усвідомлюємо, яку відповідальність беремо на себе. Тому в команди працюючих з цими пацієнтами набираємо лише за власним бажанням. Жодного примусу: це робота для закоханих в медицину. Для тих, кому Любов, Милосердя, та Професійна Честь – не пафосні набори літер», – відзначили медики.
Світлина від Юрія Скребця.
Втім, лікарі зазначають, що навіть у них не вистачає деяких медичних засобів – апаратів штучної вентиляції легень, кисневих концентраторів, засобів захисту, ліків.
Заступник головного лікаря по наданню екстреної медичної допомоги у Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова Олександр Толубаєв на своїй сторінці у Фейсбук розмістив пост, в якому відзначив, що стан забезпечення лікарні не задовільний, а ситуація все більше нагадує 2014 рік, коли масштабна загроза ліквідовувалась зусиллями небайдужих громадян і волонтерів.
«Все більше події 2020 нагадують 2014. Звичайні люди приходять на допомогу лікарям в їх важкій праці. Владислав Титарєв, фонд “Народна армія”. Просто взяв і привіз коробку захисних окулярів для медпрацівників. Враховуючи загрозливу епідситуацію, вкрай необхідний внесок!», – написав лікар.