У лікарні імені Мечникова виявлено корупційні схеми

28.05.2020 11:51   -

Обласна клінічна лікарня імені Мечникова відома не тільки мешканцям Дніпра і області – на протязі всіх років війни її персонал рятував життя і долі українських захисників, яких часто доправляли сюди прямо з фронту.

За часів епідемії коронавірусу на початку 2020 року лікарня стала центром, де рятують життя хворих на небезпечний вірус.

Втім, у діяльності лікарні не все так ідеально – під вивіскою благородних справ тамтешня адміністрація спокійно використовує налагоджені корупційні схеми, здираючи із пацієнтів немалі суми.

За інформацією телеграм-каналу «Темный рыцарь Днепр», схему незаконного отримання грошей у лікарні контролює заступник головного лікаря з економічних питань Юрій Лисенко.

«Знакомьтесь, главный «кошелек» Мечки – Юрий Юрьевич Лысенко. Именно он держатель теневой кассы больнички. Ну не будет же сам кристально чистый теледоктор Сергей Рыженко мараться с «черным налом» и так называемыми «благотворительными взносами», – повідомляє канал.

Схема незаконного збагачення досить проста і для України не є дивною чи новою – створений при лікарні Мечникова благодійний фонд очолює … Юрій Лисенко. Саме в цей фонд пацієнтам наполегливо рекомендують робити «добровільні внески». Авжеж, самі по собі добровільні внески не є чимось поганим і в умовах недостатнього фінансування вітчизняної медицини цілком виправдані. Але, вони мають бути добровільними і не обтяжливими для пацієнтів, по-перше, а по-друге – спрямовуватись на облаштування самої лікарні, а не «кишень» адміністрації.

Прикладом того, як присвоюються гроші з «благодійного фонду» є ситуація з відкритою справою 2016 року, коли з пацієнта за операцію, яка згідно закону мала би проводитись безкоштовно, витребували 27 тисяч гривень. Головне, що з цих грошей у фонд потрапила лише 1 тисяча гривень – де поділась решта сплачених пацієнтом грошей, можна лише здогадуватись.