Інфекційний контроль у Дніпрі: оновлені дані

28.05.2020 12:01   -

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 76 осіб. Станом на 28 травня у місті офіційно зафіксовано 393 випадків захворювання на коронавірус, 164 людини вже одужали. Шість пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Четверо людей перебувають під апаратом штучної вентиляції легень. Наразі маємо 179 негативних відповідей від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 28 травня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Жанна Нефьодова.

Також вона зазначила, що мобільні бригади, які обстежують людей вдома, на сьогодні здійснили 1187 виїздів та оглянули 4031 особу, у 293 з них виявили COVID-19.

«Ми з вами протягом декількох місяців активно захищаємося від коронавірусної інфекції, але не треба забувати що є й інші інфекції які є вакцинокерованими. В амбулаторіях всіх центрів первинної медико-санітарної допомоги міста продовжується активно проводитися щеплення дітям з суворим дотриманням противоепідемічних заходів. Тож зверніться до свого сімейного лікаря або педіатра з яким укладена декларація, щоб зробити необхідні щеплення дитині та вчасно захистити їі від тих захворювань, яких можна запобігти шляхом щеплення. Будьте здорові та бережіть себе і близьких», – сказала Жанна Нефьодова.