У Києві посадовець КП завдав збитків на понад 5,5 млн грн при закупівлі солі від ожеледиці, що не відповідає державним стандартам

06.05.2024 12:27   -

Посадовець КП ШЕУ Подільського району столиці підозрюється у службовій недбалості, що завдала збитків на понад 5,5 мільйонів гривень. Про це повідомляє 49000 із посиланням на поліцію Києва.

Поліцейські Києва спільно зі співробітниками СБУ викрили посадовця комунального підприємства “Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Подільського району” у службовій недбалості. Йдеться про закупівлю солі для боротьби з ожеледицею.

Встановлено, що протягом грудня 2022 року начальник дільниці з утримання шляхів зазначеного КП підписав видаткові накладні на закупівлю близько 1300 тонн кам’яної солі. Але ця сіль фактично не відповідала державним стандартам.

Зокрема, хімічний аналіз показав відсутність у солі необхідного протиожеледного реагенту. Внаслідок цього збитків державному бюджету завдано на суму понад 5,5 мільйонів гривень.

35-річному посадовцю столичного КП оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, а також штраф від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі триває досудове розслідування, під час якого буде встановлено всі обставини злочину та визначено остаточну міру покарання для підозрюваного посадовця.