Чернівецька міська рада купила спецавто для тварин за ціною, завищеною на 700 тисяч гривень

06.05.2024 13:56   -

У Чернівцях поліцейські повідомили про підозру посадовцям міської ради, які закупили спецавтомобіль для КП зі збитками майже у 700 тисяч гривень. Про це повідомляє 49000 із посиланням на департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Було встановлено, що посадовці Чернівецької міськради уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця.

Ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн – це підтвердила незалежна експертиза. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.