У Києві хочуть організувати комунальне підприємство з виробництва дронів

27.03.2024 18:45   -

Київська міська рада планує створити комунальне підприємство з виробництва БПЛА. Про це йдеться у проєкті рішення за 21.03.2024 року Київської міської ради, повідомляє 49000.

Метою проєкту рішення є створення в місті Києві комунального підприємства з виробництва безпілотних літальних апаратів.

Капітал підприємства — 400 мільйонів гривень. Комунальне підприємство підпорядковуватиметься Департаменту муніципальної безпеки. Саме там мають створити Положення про комунальне підприємство.

Наразі в Україні є близько 200 компаній, які займаються виготовленням безпілотних комплексів. Приблизно 50 з них вже пройшли всі процедури з отримання дозволу і постачають свої вироби до війська.

«Саме тому постає питання щодо створення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з виробництва безпілотних літальних апаратів», — йдеться у проєкті рішення.

Повідомляється, що створення нового комунального підприємства, перш за все, дозволить збільшити кількість робочих місць, створюючи конкурентоспроможні умови на ринку виробництва безпілотних літальних апаратів в Україні та в Європі, а також надасть можливість місту налагодити пряме виробництво БпЛА, залучивши кошти з міського бюджету, передбачивши відповідні видатки на наступні роки.

Працювати на виробництві будуть чиновники КМДА, а також співробітники інших комунальних підприємств, які мають відповідну інженерну освіту.