У Кривому Розі “замінували” усі школи

24.01.2022 10:21   -

У Кривому Розі робота усіх шкіл призупинена – вони тимчасово переведені на дистанційну форму навчання. І все – через постійні повідомлення про мінування освітніх закладів, – повідомляє Суспільне.

Виключенням з цього ряду повідомлень не стало і 24 січня – речниця Криворізького відділення поліції Оксана Лєсонєн розповіла, що близько 8-ї ранку надійшло повідомлення про мінування всіх шкіл міста. Об’єкти перевіряють вибухотехніки та поліція. Про результати планують повідомити після 14.00.

Повідомлення про мінування надходили до правоохоронців з 4 січня упродовж двох тижнів, через що до 21 січня діти вимушені були вчитись дистанційно. Відновлення очного навчання планувалося з понеділка 24 січня, втім ранкові погрози про мінування змінили ці плани.

Нагадаємо, що 18 січня у Кривому Розі затримали двох телефонних терористів. Тоді до правоохоронців Кривого Рогу надійшло повідомлення про можливий теракт у одному з освітніх закладів міста – невідомий повідомив про мінування середньої школи № 88. Перевіривши школу на наявність вибухонебезпечних предметів, поліцейські розпочали пошук правопорушників. Оскільки повідомлення про замінування було зроблено телефоном, з’ясувати, хто це зробив, було нескладно. “Терористами” виявилися 13-річний учень школи № 88 та його 21-річний знайомий.